Sociale media

Open the menu

Libanon - Zoveel ziekten door erbarmelijke levensomstandigheden!

Om de slechte toegang tot medische zorg te compenseren, heeft AZG al vele jaren verschillende medische programma’s in meerdere Libanese provincies: basisgezondheidszorg, moeder-kindzorg, reproductieve gezondheid, behandeling van chronische ziekten, gezondheidspreventie bij Syrische vluchtelingen en kwetsbare Libanezen, geestelijke gezondheid…

MSF au Liban

De Bekaavallei is een van de regio’s die het zwaarst getroffen is door de Syrische crisis. Bij hun aankomst in Libanon is een groot aantal vluchtelingen dicht bij de grens gebleven. De gezondheidsinfrastructuur schoot er al snel tekort tegenover de behoeften van de bevolking. Vele vluchtelingen leven er in onafgewerkte gebouwen of in geïmproviseerde kampen in de velden of langs de wegen.

“In de zomer zien we veel luchtwegeninfecties, maagdarmproblemen of huidziekten,” zegt dokter Bilal Qassem, arts in het AZG-ziekenhuis van Baalbek. “Deze ziekten houden direct verband met de erbarmelijke levensomstandigheden van onze patiënten. Ze wonen in geïmproviseerde schuilplaatsen, ze hebben amper toegang tot drinkbaar water en leven met een minimum aan hygiëne. Dit alles verhoogt het risico op overdraagbare ziekten aanzienlijk.”

 

Soins de santé aux réfugiés syriens au Liban © J. Saad

> Terug naar het dossier - Libanon "Bijna geen medische zorg voor de allerzwaksten!"

ik doe een gift