Sociale media

  • NL
Open the menu

Twee doden en negen gewonden bij aanval op een kamp Mali


Op 22 februari werd een kamp van Toearegs in de regio Kidal, in het noorden van Mali, het doelwit van een luchtaanval door het Malinese leger. Rond vier uur in de namiddag werd het kamp beschoten door een helikopter.


Elf mensen raakten gewond, drie onder hen ernstig. Negen van hen waren vrouwen en kinderen.Teams van Artsen Zonder Grenzen en het Malinese ministerie van Volksgezondheid behandelden gewonden. De slachtoffers waren voornamelijk vrouwen en kinderen, waaronder een jong meisje dat overleed aan haar verwondingen. Later overleed nog een tweede gewonde.

Het kamp Ag Haross Kayone ligt op 20 km van Kidal. Er leefden ongeveer twintig families van de stad, die gevlucht waren voor het conflict tussen het Malinese leger en de MNLA, een rebellenbeweging van de Toearegs. Het conflict duurt al meer dan een maand.

“We vragen alle betrokken partijen in het conflict het geweld te beperken en onderscheid te maken tussen strijders en burgers”, zegt Michel Lacharité, programma-manager van Artsen Zonder Grenzen in Mali.

Teams van Artsen Zonder Grenzen zijn aanwezig in het noorden van Mali en boden de voorbije week primaire gezondheidszorg aan ontheemden door de gevechten. De organisatie werkt sinds 2009 in de regio van Sikasso in het zuiden van het land. In 2011 behandelde Artsen Zonder Grenzen meer dan 85.000 kinderen in haar pediatrische en voedingsprogramma’s.