Sociale media

Open the menu

AZG is verontrust door het besluit van een aantal landen om hun financiering aan de UNRWA op te schorten

Artsen Zonder Grenzen is diep verontrust door het besluit van een aantal landen om hun financiering aan de UNRWA op te schorten. Dit is een reddingslijn voor miljoenen Palestijnen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en de regio.

In de Gazastrook heeft de humanitaire crisis een catastrofaal niveau bereikt en eventuele extra beperkingen op de hulp zullen resulteren in meer doden en meer leed. 

Humanitaire organisaties worstelen al met het voorzien in zelfs maar een fractie van de dringende behoeften in Gaza. Er is net veel meer hulp nodig om aan deze behoeften te voldoen, niet minder. 

Video file

 

De gevolgen die deze bezuinigingen in de praktijk zullen hebben, zijn in tegenspraak met de voorlopige maatregelen die het Internationale Gerechtshof op vrijdag 26 januari heeft uitgevaardigd, waaronder onmiddellijke maatregelen om ervoor te zorgen dat er voldoende humanitaire hulp naar Gaza stroomt.

Artsen Zonder Grenzen blijft oproepen tot een onmiddellijk en duurzaam staakt-het-vuren en tot opheffing van het beleg, zodat er steeds meer humanitaire hulpgoederen naar Gaza kunnen komen voor de bijna 2,2 miljoen mensen in de enclave.