Sociale media

  • NL
Open the menu

Nepal tweede keer door aardbeving getroffen


Vandaag werd Nepal door een tweede aardbeving getroffen. Het epicentrum lag deze keer op 80 kilometer ten oosten van hoofdstad Kathmandu, in het Dolakha-district. Onze teams peilen de noden in de getroffen gebieden, zo zag een team verwoeste dorpen in de Charikot-regio in het Dolakha-district.

© AZG
© AZG

Een tweede Artsen Zonder Grenzen-team vliegt met een helikopter over Bhaktapur, ten oosten van Kathmandu, om de situatie te verkennen. Onze andere medische teams hebben zich opgesplitst en trekken naar ziekenhuizen in Kathmandu om hulp te bieden waar nodig.

De Nepalese bevolking was nog bezig met het te boven komen van het verlies van vele dierbaren en de grote verwoesting als gevolg van de aardbeving van 25 april. Meer dan 8.000 mensen kwamen om bij deze eerste aardbeving.

‘De mensen verkeerden al in een moeilijke situatie. Deze tweede aardbeving zal ertoe leiden dat het nog moeilijker zal worden de getroffen gebieden te bereiken. Artsen Zonder Grenzen versterkt haar noodhulp en kijkt welke hulp mensen nu nodig hebben na deze tweede aardbeving,’ aldus Dan Sermand, hulpcoördinator van Artsen Zonder Grenzen in Nepal.

De afgelopen twee weken hebben Artsen Zonder Grenzen-teams medische hulp verleend aan slachtoffers van de eerste aardbeving, en voedsel en materiaal om onderkomens mee te maken uitgedeeld in afgelegen, door de aardbeving getroffen gebieden. Daarnaast heeft Artsen Zonder Grenzen een opblaasbaar veldhospitaal opgezet in Arughat in het ernstig getroffen Ghorka-district.