Sociale media

Open the menu

Medische voorraden aangevoerd voor gewonden uit Oost-Aleppo

Teams van Artsen Zonder Grenzen in Syrië bereiden hulpverlening voor in gebieden waar de geëvacueerden uit Oost-Aleppo naartoe worden gebracht.

Eerste zending

Gisteren is een eerste zending van 17 kubieke meter medische materialen aangekomen in het ziekenhuis van Aqrabat, het eerste punt waar gewonden uit Oost-Aleppo worden opgevangen.

Medische voorraden

Nog eens 45 ton medische voorraden en 700 kits met noodhulpgoederen staan klaar in een opslag in Atmah, op 6 kilometer van Aqrabat. Een verdere 1.000 kits worden momenteel aangevoerd.

Inschatten

3 teams hebben vandaag Sarmada en Al Atareb bezocht, om de behoeften aan medische zorg, voedsel, onderdak en noodhulpgoederen van de geëvacueerden daar in te schatten.

Beleg

Syrische medische staf waarmee Artsen Zonder Grenzen contact heeft, meldt dat de mensen er zeer slecht aan toe zijn na 5 maanden beleg in Oost-Aleppo. De artsen die Artsen Zonder Grenzen ondersteunde in het oosten van Aleppo zijn veilig en helpen bij de evacuatie van de gewonden en zieken.

Evacuatie

Duizenden burgers wachten nog steeds op het moment dat ze Oost-Aleppo kunnen verlaten. De evacuatie zal volgens het Rode Kruis nog een aantal dagen duren. Vandaag is de evacuatie opgeschort nadat bussen bij Alrashdeen beschoten werden en terug moesten keren naar Oost-Aleppo.