Sociale media

  • NL
Open the menu

Mali: Team van Artsen Zonder Grenzen bereikt stad Konna


Artsen Zonder Grenzen vroeg al verscheidene dagen toegang tot Konna. De stad ligt in het cruciale grensgebied tussen het noorden en het zuiden van het land. Vanochtend reisde het eerste medische team, met twee artsen en twee verpleegkundigen, van Mopti naar Konna.

Mali Konna Artsen Zonder GrenzenHet team onderzoekt de concrete medische en humanitaire noden in Konna. Het ging daarvoor al langs bij het belangrijkste gezondheidscentrum van de stad. “Hun eerste bevindingen wijzen op een situatie waarin de bewoners van Konna dagenlang geen toegang tot medische zorg hebben gehad,” zegt Dario Bertetto, die de activiteiten van Artsen Zonder Grenzen in Mali coördineert. “De ziekenhuizen waren leeg: er was geen medisch personeel en er waren ook geen patiënten.”
 
Het team verleent nu basisgezondheidszorg, en zal mobiele hulpposten organiseren. Als het nodig blijkt, zal Artsen Zonder Grenzen ook het belangrijkste gezondheidscentrum ondersteunen.

Artsen Zonder Grenzen hoopt om binnenkort ook haar team in de stad Dountza te kunnen bereiken. Dat is nog steeds niet herbevoorraad kunnen worden, omdat de organisatie de toegang tot die stad ontzegd wordt.