Sociale media

Open the menu

1 jaar COVID-19 in België: we blijven de meest kwetsbaren bijstaan

covid-19-vaccinatie : hulp in de woonzorgcentra

Sinds begin januari staan onze teams de woonzorgcentra bij tijdens de eerste fase van COVID-19-vaccinatie.  Dat doen we via gezondheidspromotie, sensibilisering en geverifieerde informatie omtrent de vaccins, zowel voor personeel als bewoners.

Twitter
Facebook

medische opvang en isolatie voor daklozen in brussel

In het Brusselse Hotel Galia boden we isolatie en medische opvolging aan vermoedelijke of bevestigde coronapatiënten onder de daklozen, van november 2020 tot midden februari 2021. Momenteel heeft het centrum zich omgevormd naar een medische opvang en verhuisden we naar het Meinigerhotel, iets verderop in centrum Brussel. Het project loopt nog tot eind maart en vangt nu ook gezinnen op.

Twitter
Facebook

medische bijstand in kraakpanden 

In samenwerking met SamuSocial en Dokters van de Wereld volgt een speciaal outreachteam ook vermoedelijke of bevestigde patiënten onder mensen in kraakpanden medisch op. Zij kunnen worden doorwezen naar onze medische opvang, indien nodig. 

Twitter
Facebook

vrijwillig shiften in de woonzorgcentra

In december sprongen een aantal vaste medewerkers van Artsen Zonder Grenzen bij in een paar zwaar getroffen woonzorgcentra. Dat deden zij op vrijwillige basis, om het vermoeide of afwezige personeel zo goed mogelijk te ontlasten. 

Onder de vrijwilligers onze algemeen directrice en verpleegkundige Meinie, medisch onderdirectrice Cathérine en Maarten, medisch coördinator van de Belgische respons. Hoe het Katrien en Maarten in de woonzorgcentra verliep, lees  je hieronder.