Sociale media

  • NL
Open the menu

Al meer dan 100 cholera-patiënten behandeld in Haïti

Na de doortocht van orkaan Matthew in Haïti op 4 oktober behandelen we patiënten voor cholera, verwondingen en andere medische aandoeningen. Al 103 cholerapatiënten werden behandeld. We ondersteunen ook gezondheidsstructuren, en blijven ons concentreren op gebieden waar nog geen hulp terechtkwam.

Kaart met projecten van Artsen Zonder Grenzen in Haïti

Veel dorpen langs de zuidwestkust van Haïti en meer landinwaarts, in het departement Grande Anse, zijn zwaar getroffen door de orkaan. In deze gebieden waren de watervoorziening en de medische zorg al ondermaats voor de doortocht van de orkaan. Door de vernietiging van huizen, straten en gezondheidscentra is het risico op gezondheidsproblemen voor de plaatselijke bevolking nog toegenomen.

Cholera

In Port-à-Piment, in het zuidelijke departement, behandelde Artsen Zonder Grenzen op 11 oktober 87 cholerapatiënten en verzorgde er in totaal 77 gewonden. We bouwen zetten nu een choleracentrum met 150 bedden op.

In Les Anglais werden 16 mensen behandeld voor cholera en verzorgden we ook gewonden.

Gewonden

In Jérémie behandelde Artsen Zonder Grenzen al 450 gewonden op drie dagen tijd. We ondersteunen er ook het ziekenhuis van Saint-Antoine, en hebben er mobiele hulpposten.

In Petit Trou, in het department Nippe werden twee gezondheidscentra verwoest door de orkaan. De mobiele teams verzorgden er al 400 patiënten met infecties aan de urinewegen, wonden, huidinfecties, diarree en koorts.

In de departementen Atribonite en het Noordwesten zal Artsen Zonder Grenzen tenten, bedden en medisch materiaal geven aan de medische structuren die beschadigd zijn door de orkaan.

Surveillance

Artsen Zonder Grenzen verkent verder het zuidoosten en doet epidemiologische surveillance in het Westen en Port-au-Prince.