Sociale media

  • NL
Open the menu

Aardbeving Nepal: teams en materiaal onderweg


Noodhulpteams en hulpmateriaal van Artsen zonder Grenzen zijn onderweg naar het aardbevingsgebied in Nepal. 4 teams, die vanuit de aangrenzende Indiase deelstaat Bihar zijn afgereisd, zijn in Nepal aangekomen en onderweg naar het getroffen gebied.

Vertrek van een van de noodhulpteams naar Nepal vanuit Brussels Airport op zondagmiddag.
Vertrek van een van de noodhulpteams naar Nepal vanuit Brussels Airport op zondagmiddag.


Noodhulpteams en materiaal

Een ander team dat vanuit Delhi, India, op weg is naar Kathmandu is vanwege naschokken vertraagd.  Een chirurgisch team is vanmiddag vanuit Brussel vertrokken, een medisch en water-en-sanitatieteam vertrekt vanuit Amsterdam en ook vanuit Japan reist een noodhulpteam af. In totaal zijn er 8 teams van Artsen zonder Grenzen ingezet. Ook zijn onze hulpgoederen en noodhulpmateriaal onderweg naar Nepal.

7.8 op de schaal van Richter

Op zaterdag 25 april, net voor 12 uur, werd de Kathmandu-vallei in Nepal getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. De grootte van de verwoesting is nog onbekend, volgens de eerste berichten zijn huizen en andere gebouwen in Kathmandu en omgeving ingestort. Ook in Noord-India, in de deelstaten Bihar en Uttar Pradesh werden schokken gevoeld.