Sociale media

  • NL
Open the menu

Ook overstromingen in Somalië sinds eind oktober

Wij bieden noodhulp aan slachtoffers van de overstromingen in een van de zwaarst getroffen gebieden, het Beledweyne-district in Centraal-Somalië. Onze teams delen tenten en kits met kookspullen uit, bouwen noodtoiletten en zorgen voor schoon drinkwater. Grote delen van Somalië zijn overstroomd als gevolg van de hevige regens van eind oktober. Vooral Zuid- en Centraal-Somalië zijn getroffen. 

Het is belangrijk dat de mensen snel hulp krijgen. Door de overstromingen zijn 270.000 mensen dakloos geworden, zijn er doden gevallen en is vee verdronken. Mensen zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht. De hele stad inclusief het algemene ziekenhuis van Beledweyne is overstroomd. Beledweyne ligt in de Hiraan-regio, dat het zwaarst getroffen is door de overstroming.

Een van onze teams heeft de situatie ter plaatse onderzocht. ‘De mensen hebben van alles nodig. Om te beginnen schoon drinkwater en noodtoiletten. En mensen hebben voedsel, onderdak en acuut medische hulp nodig,’ aldus Gautam Chatterjee, landencoördinator van Artsen zonder Grenzen. ‘Mensen hebben last van diarree, door insecten overgebrachte ziekten als malaria en luchtweginfecties. En we maken ons zorgen dat er meer kinderen ondervoed raken.’ Onze hulpverleners hebben de eerste noodhulp al verleend: ze delen tenten en kits met kookspullen uit, bouwen noodtoiletten en zorgen voor schoon drinkwater.