Sociale media

  • NL
Open the menu

Libië: AZG keert terug naar Benghazi


Teams van AZG zijn Libië opnieuw binnengekomen nadat ze Benghazi wegens de onveilige situatie noodgedwongen moesten verlaten op 15 maart.

© Jehan Bseiso
© Jehan Bseiso

Vandaag zijn er zeven medewerkers van Artsen Zonder Grenzen opnieuw in het land, zowel in Benghazi als in Tobruk, om de medische noden te analyseren en hulp te bieden met medisch personeel materiaal waar nodig.

“Sinds we Libië voor het eerst binnenkwamen op 24 februari probeerden we zoveel mogelijk de gebieden te bereiken waar door de gevechten de grootste noden waren”, legt Simon Burroughs, noodhulpcoördinator van Artsen Zonder Grenzen in Libië uit.

Vanuit Libië herhaalt Artsen Zonder Grenzen het belang van het respecteren van medische faciliteiten, medische personeel en ambulances. Artsen Zonder Grenzen roept alle strijdende partijen ook op de toegang tot medische humanitaire hulp te verzekeren.

Artsen Zonder Grenzen probeert Libië ook via Tunesië binnen te komen. Maar ondanks verschillende pogingen sinds 23 februari hebben onze teams nog steeds geen toestemming gekregen om het land binnen te komen.