Sociale media

  • NL
Open the menu

Jemen: Medische voorraden en extra team bereiken Aden, maar meer blijft nodig


Een eerste boot met 1,7 ton medische voorraden voor het ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen in Aden is gisteren succesvol aangemeerd. Een chirurgisch noodhulpteam van Artsen Zonder Grenzen kwam toe met een andere boot.

Bevoorradingsboot in Djibouti © AZG
Bevoorradingsboot in Djibouti © AZG

De lading, die vanuit Djibouti kwam, bevatte medische voorraden voor de behandeling van de vele gewonden die Artsen Zonder Grenzen opvangt in Aden – en bevat pijnstillende en verdovende middelen, injecteerbare geneesmiddelen en chirurgisch materiaal.

Het 5-koppige noodhulpteam van Artsen Zonder Grenzen kwam toe in Aden met een cargoschip van het Internationale Rode Kruis. Het team zal de broodnodige bijstand bieden aan het al aanwezige personeel in het chirurgische spoedkwartier van Artsen Zonder Grenzen.

“We zijn tevreden dat de medische voorraden en het personeel veilig zijn aangekomen. Het team in het ziekenhuis is uitgeput, en onze voorraden waren bijna op”, zegt Marie-Elisabeth Ingres, landverantwoordelijke voor Artsen Zonder Grenzen in Jemen. “Maar met het geweld dat nog steeds voor talloze gewonden zorgt, zijn nog meer voorraden en medisch personeel nodig”

Artsen Zonder Grenzen plant in de komende dagen nog een volle chartervlucht naar Sana’a om meer medische voorraden te leveren.

Het chirurgische spoedkwartier van Artsen Zonder Grenzen in Aden heeft sinds het begin van het geweld op 19 maart al meer dan 600 gewonden opgevangen.