Sociale media

  • NL
Open the menu

Jemen : AZG-vliegtuig met medisch noodhulpmateriaal aangekomen


Een door Artsen Zonder Grenzen gecharterd cargo-toestel met 15 ton medisch noodhulpmateriaal aan boord is vandaag geland in Sana'a. De inspanningen om humanitaire hulp te bieden in Jemen moeten worden volgehouden.

© AZG
© AZG

Het vliegtuig dat uit Djibouti kwam, bracht medicijnen en materiaal om de medische structuren in Sana'a en elders in het land te ondersteunen.

Open bevoorradingslijnen

"Deze noodhulp is nodig, en zal ons toestaan beter hulp te bieden in de verschillende streken van Jemen", zegt Marie-Elisabeth Ingres, landverantwoordelijke voor Artsen Zonder Grenzen in Jemen. "Maar de bevoorradingslijnen moeten open blijven, om meer hulp mogelijk te maken. Toegang via land en lucht moet vergemakkelijkt worden om het transport van mensen en medisch materiaal te verzekeren."

1,7 ton materiaal

Artsen Zonder Grenzen werkt ook aan een maritieme bevoorradingslijn van Djibouti naar Aden, waar onze teams sinds 19 maart al meer dan 650 gewonden behandelden. Op 8 april kon Artsen Zonder Grenzen zo 1,7 ton materiaal leveren, en een chirurgisch noodhulpteam van vijf personen. We voorzien nog meer bevoorrading via deze weg in de komende dagen.

Gevechten en onveiligheid

Om aan de huidige noden te voldoen, wil Artsen Zonder Grezen haar hulp uitbreiden in Jemen, maar dat is niet eenvoudig. "Door de gevechten en onveiligheid, is het moeilijk om de noden goed te evalueren en onze teams te laten werken."

Artsen Zonder Grenzen werkt momenteel in de governoraten van Sana'a, Aden, Ad-Dhale Amran en Hajjah, en heeft meer dan 800 oorlogsgewonden in het land opgevangen sinds 19 maart.