Sociale media

  • NL
Open the menu

Jemen: Ambulancier gedood bij bombardement op hulpverleners


Rond vier uur ‘s namiddags gebeurde op 21 januari een luchtaanval op de ambulancedienst van het Al Gomhoury-ziekenhuis in de stad Dhayan. Onder meer een ambulancier kwam om het leven.


De ambulance werd geraakt toen hij toekwam op een plaats die net gebombardeerd was. Toen mensen de slachtoffers van het eerste bombardement wilden helpen, werd de plaats opnieuw gebombardeerd. De ambulance en ambulancier werden gedood bij een derde aanval.

Het Al Gomhoury-ziekenhuis wordt ondersteund door Artsen Zonder Grenzen. Het ligt niet ver van het Shiaraziekenhuis, dat ook door Artsen Zonder Grenzen ondersteund wordt en op 10 januari aangevallen werd. Teams van het ministerie van Gezondheidszorg en Artsen Zonder Grenzen werken onverminderd verder in het Al Gomhoury-ziekenhuis.

“Het verlies van een collega is verschrikkelijk, en het toont aan hoe genadeloos het conflict in Jemen is. Niemand wordt hier gespaard, zelfs het medisch personeel niet,” zegt Teresa Sancristoval, noodhulpcoördinator van Artsen Zonder Grenzen.

Twee andere steden, Baqim en Al Jawf, werden ook geraakt bij luchtaanvallen. Het totale aantal slachtoffers van die aanvallen is nog onduidelijk. Artsen Zonder Grenzen zag veertig slachtoffers, waarvan er zes stierven.