Sociale media

Open the menu

FAQ: Veelgestelde, praktische vragen tijdens de coronacrisis beantwoord

We krijgen heel veel vragen binnen over hoe we werken tijdens de coronacrisis. De meest gestelde vragen en hun antwoorden vind je hieronder.

Als ik doneer aan de respons op Covid-19, hoe zal mijn gift gebruikt worden?

Vandaag doen we beroep op de vrijgevigheid van onze schenkers. Een gift aan het" COVID-19 "-fonds ondersteunt onze interventies die zijn gelanceerd als reactie op de pandemie en de gevolgen ervan voor onze andere, reguliere programma's. We reageren momenteel op COVID-19 in verschillende landen die sterk getroffen zijn, zoals België, Italië, Spanje, Frankrijk, Hongkong, Griekenland en Ivoorkust. Onze teams bereiden zich ook voor op de zorg voor COVID-19-patiënten in Syrië, Afghanistan, Jemen en Zuid-Soedan, waar de medische behoeften na jaren van conflict enorm zijn. Bij alle andere projecten die we in meer dan 70 landen uitvoeren, passen onze teams zich aan deze moeilijke situatie aan om onze activiteiten soepel te laten verlopen. Indien je de mogelijkheid hebt om ons te steunen, gelieve een gift te doen op het rekeningnummer BE73 0000 0000 6060 of online via www.azg.be met de mededeling "Covid19".

Ik werd door Artsen Zonder Grenzen per telefoon gecontacteerd om de respons op Covid-19 en andere epidemieën financieel te ondersteunen, klopt dat?

Je kan inderdaad telefoon krijgen van één van onze medewerkers met de vraag om onze projecten financieel te steunen. Als je ermee hebt ingestemd ons te steunen, heeft de persoon aan de telefoon je geïnformeerd. Je zal een brief van ons ontvangen met een domiciliëringsformulier of een overschrijvingsformulier (afhankelijk van de keuze die je maakte tijdens het gesprek) zodat je een gift kan doen op onze bankrekening.

Zamelt Artsen Zonder Grenzen nog steeds geld in op straat of deur-aan-deur?

Om onze teams en de bevolking te helpen beschermen tegen corona-infectie, hebben we deze activiteit stopgezet. We zullen ze hervatten zodra de noodtoestand is opgeheven.

Zijn jullie op zoek naar medische kledij voor jullie COVID-19-projecten?

Dat klopt. We hebben 10.000 medische tunieken nodig. Hiervoor waren we op zoek naar naaiateliers
die ons konden helpen om deze tunieken te maken. We lanceerden hiervoor een oproep, die jullie  massaal hebben gedeeld. Ondertussen hebben we een organisatie gevonden die ons kan helpen. Bedankt!

Kan ik nog solliciteren op een vacature van Artsen Zonder Grenzen?

Natuurlijk. Afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie vinden de interviews plaats via skype. Gezien de omstandigheden kan de eigenlijke indiensttreding echter nog worden uitgesteld.

Zijn jullie kantoren open?

Ja, maar we houden de personeelsbezetting op kantoor zo klein mogelijk. Zo’n 40-tal medewerkers werken momenteel nog op kantoor. Zij volgen de respons op COVID-19 op en uiteraard al onze andere projecten. Onze medewerkers op kantoor passen de nodige preventiemaatregelen tegen corona-infectie strikt op: ze houden twee meter afstand van elkaar en ontsmetten de handen regelmatig. Ook bij ons werkt de overgrote meerderheid van thuis uit.

Wat kan ik doen om Artsen Zonder Grenzen te steunen in de strijd tegen COVID-19?

Om Covid-19 te bestrijden, heeft Artsen Zonder Grenzen je nodig. Ter ondersteuning van haar activiteiten kan je :

Ik hoorde dat Artsen Zonder Grenzen op 2 april in Antwerpen het debat "Medicatie voor een prikje" organiseert. Gaat dat nog door?

Gezien de huidige COVID-19-noodtoestand wordt dat debat geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld. Wil je op de hoogte blijven van dit evenement? Stuur dan een mailtje naar events@azg.be.

Is het mogelijk om de Kidz Kit, het lespakket voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar, nog te bestellen?

Gezien de huidige COVID-19-noodtoestand hebben we besloten om de bestellingen voorlopig uit te stellen. Alle informatie vind je hier. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met kidzkit@azg.be