Sociale media

Open the menu

De impact van corona op al onze projecten

De coronapandemie heeft een grote impact op de uitvoering van al onze projecten wereldwijd. Daarom richten we onze aandacht op de volgende twee prioriteiten.

We moeten adequate zorg blijven bieden voor honderdduizenden patiënten per dag

Elke dag behandelen we honderdduizenden patiënten met uiteenlopende aandoeningen. We moeten ervoor zorgen dat we adequate en levensreddende medische zorg kunnen blijven bieden. Door de pandemie krijgen we te maken met reisbeperkingen die ons vermogen om personeel van het ene naar het andere land te verplaatsen beperken. De productie van bepaalde medische materiaal, met name persoonlijke beschermingsmiddelen voor gezondheidswerkers, staat immers wereldwijd onder druk. Het toekomstige aanbod van essentieel materiaal, zoals chirurgische maskers en persoonlijk beschermingskledij, is daarom onzeker, wat een reden tot zorg is.

Bescherming van personeel en patiënten

Onze medische teams bereiden zich voor op mogelijke Covid-19-patiënten binnen onze bestaande projecten. In gebieden waar het risico groter is, zullen verschillende maatregelen worden genomen: permanente infectiebeheersing, screening tijdens de triage, isolatieruimtes en gezondheidsvoorlichting. In de meeste landen waar we projecten hebben, coördineren we met de Wereldgezondheidsorganisatie en de ministeries van Volksgezondheid om te zien hoe we kunnen helpen infectierisico's te voorkomen. Dit kan de uitvoering van door gezondheidspromotie, infectiebeheersing, rationeel gebruik van noodapparatuur en triage om mogelijke overbelasting van ziekenhuizen te helpen voorkomen.