Sociale media

Open the menu

COVID-19 in Frankrijk: we bieden steun aan kwetsbare populaties in Parijs en Ile-de-France

In Frankrijk zetten we activiteiten op, in overleg met de Franse gezondheidsautoriteiten, om de opsporing en het beheer van Covid-19-patiënten onder de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Parijs en in bepaalde departementen van de regio Ile-de-France te versterken.

Mensen in precaire situaties zoals migranten, daklozen en niet-begeleide minderjarigen zijn bijzonder kwetsbaar voor de coronavirusepidemie: ze zijn slecht gehuisvest of opgesloten in onhygiënische kampen, ze leven in een onhygiënische omgeving die de verspreiding van het virus aanmoedigt, zijn uitgesloten van de gezondheidszorg en hebben vaak een verzwakte gezondheid door hun levensomstandigheden. We bijzonder verontrust over het lot van bevolkingsgroepen in precaire situaties. Zonder een poging om gevallen op te sporen en te isoleren, zal de ziekte zich waarschijnlijk bijzonder snel onder hen verspreiden.

We bieden mobiele screening en consultaties om de meest kwetsbare personen te bereiken waar ze zich bevinden, en om de tests, isolatie en casemanagement in bestaande of toekomstige opvangstructuren te ondersteunen.