Sociale media

Open the menu

AZG helpt de slachtoffers van de aardbeving in Afghanistan

Na de aardbeving die in de nacht van 21 op 22 juni plaatsvond in de provincies Khost en Paktika in Afghanistan, heeft Artsen Zonder Grenzen medische en logistieke teams naar de zwaarst getroffen gebieden gestuurd. Naar schatting zijn er meer dan 770 doden en meer dan 1.500 gewonden gevallen en zijn vele huizen verwoest of beschadigd.

In Bermal, in de provincie Paktika, opende Artsen Zonder Grenzen een kliniek met acht bedden die 24 uur per dag open is, waar we patiënten stabiliseren tot ze worden doorverwezen voor verdere zorg. Wij steunen ook mobiele klinieken. Een chirurgisch team en een vroedvrouw zijn zaterdag uit Khost vertrokken om het team te versterken, en een psychologische consulent biedt hulp aan de overlevenden.

Als je AZG wilt steunen. Doe een gift.

Donaties van medische benodigdheden en tenten zijn afgeleverd bij gezondheidscentra in Gayan en Bermal, en wij zoeken naar manieren om ervoor te zorgen dat de bevolking en de gezondheidscentra over voldoende water en sanitaire voorzieningen beschikken.

"In de eerste dagen na een aardbeving zijn trauma's zoals breuken en verwondingen de grootste zorg, maar nu zijn de gezondheidsbehoeften uitdroging en diarree, veroorzaakt door het gebrek aan schoon water," aldus José Mas, noodcoördinator bij AZG.