Sociale media

  • NL
Open the menu

Artsen Zonder Grenzen veroordeelt aanval op hulpverleners in Afghanistan


Na de ongeziene aanval op het kantoor van het Internationale Rode Kruis in Jalalabad, een stad in het oosten van Afghanistan, veroordeelt Artsen Zonder Grenzen streng elk geweld tegen medewerkers en gebouwen van humanitaire organisaties.

© Vivian Lee / MSF-AZG
© Vivian Lee / MSF-AZG

“Artsen Zonder Grenzen roept alle partijen in het conflict op om hulpverleners en hun faciliteiten te ontzien. Dat moeten veilige, neutrale plaatsen blijven,"  zegt Brice de le Vingne, directeur operaties van Artsen Zonder Grenzen.

De nood aan humanitaire hulp in Afghanistan blijft acuut. "Geweld ondermijnt de mogelijkheden van hulporganisaties om hun werk te doen. Dat heeft ernstige gevolgen voor de Afghanen die afhankelijk zijn van die hulp", aldus nog de le Vingne.

In Afghanistan werkt Artsen Zonder Grenzen in het ziekenhuis Ahmed Shah Baba, in het oosten van Kabul en in het ziekenhuis Boost in Lashkar Gah, in de provincie Helmand. In het noorden van het land, in Kunduz, heeft de organisatie een traumacentrum en in het oosten, in Khost, een materniteit. In alle projecten van Artsen Zonder Grenzen is medische hulp gratis.

Voor het werk in Afghanistan steunt Artsen Zonder Grenzen uitsluitend op private fondsen, en aanvaardt de organisatie geen overheidsfinanciering.