Sociale media

  • NL
Open the menu

Artsen Zonder Grenzen geeft Syrische Rode Halve Maan medische hulpgoederen


Artsen Zonder Grenzen heeft de Syrische tak van de hulporganisatie Rode Halve Maan in Damascus hulpgoederen en medische benodigdheden gegeven, waaronder chirurgische en EHBO-kits. Met de hulpgoederen kunnen slachtoffers van het conflict in Syrië geholpen worden.

©Nagham Awada / MSF-AZG

De Rode Halve Maan is een hulporganisatie die wereldwijd mensen in ramp- en conflictsituaties helpt. Het afgelopen jaar leverde Artsen Zonder Grenzen ook al hulpgoederen en medische benodigdheden aan veldhospitalen en klinieken in Homs, Derah, Hama en Idlib.

Onlangs heeft Artsen Zonder Grenzen een noodhospitaal ingericht in Noord-Syrië, waar levensreddende operatieve zorg wordt gegeven. Maar de hulp die we daar bieden, weegt niet op tegen de toenemende behoefte aan medische hulp in het land. Daarom blijven we de Syrische autoriteiten om toestemming vragen om op meerdere plekken in Syrië te werken. Onze teams staan klaar om naar die gebieden te gaan waar onze neutrale, onafhankelijke noodhulp het hardst nodig is.

Artsen Zonder Grenzen biedt ook hulp aan Syrische vluchtelingen in buurlanden Jordanië, Irak en Libanon. In Amman, Jordanië, behandelen we gewonden in een chirurgisch ziekenhuis. In Libanon en Irak geven we basisgezondheidszorg en psychosociale zorg.