Sociale media

Open the menu

Een nieuw leven voor Aram

Country
Armenië

Aram is 25 jaar en woont in Armenië, in een streek waar heel veel werkloosheid is. Hij leeft er met zijn ouders, zijn broer en zijn zus, en droomt ervan werk te vinden en binnenkort in het huwelijksbootje te stappen. Vorig jaar werd bij hem de diagnose tuberculose gesteld, een ziekte die vooral de longen aantast. Aanvankelijk wou hij het niet geloven, het was zo moeilijk te aanvaarden. 

"EEN OPERATIE ZAL GOED ZIJN VOOR MIJ"

Vandaag heeft Aram besloten zich te laten opereren om zijn levensomstandigheden te verbeteren. Hij is de eerste patiënt van het programma van AZG waarbij tuberculosepatiënten een chirurgische ingreep ondergaan om hun remissiekansen te verbeteren.

"ER IS EEN MEISJE..."

De jonge man moet voorbereidende ademhalingssessies volgen. Dankzij die sessies kan hij naar buiten gaan om te wandelen. Een maand geleden heeft Aram een meisje ontmoet, maar hij heeft haar nog niet over zijn ziekte verteld...

"ALLES ZAL GOED GAAN..."

Aram wacht de dag van zijn operatie af. Zijn familie is gekomen om hem te steunen en heeft eten meegebracht dat hij lekker vindt. Naarmate de ingreep nadert, wordt zijn moeder steeds bezorgder. 

"DEZE OPERATIE IS VEEL MOEILIJKER DAN DIE VOOR LONGKANKER..."

Het is zover, de operatie van Aram is begonnen. De artsen zullen het deel van de long waar het weefsel niet geneest wegnemen. Ze hopen dat de jongeman op die manier een normaal leven zal kunnen leiden, het leven waarvan hij droomt.

‘IK VOEL ME OPGELUCHT’ 

De familie van Aram heeft vernomen dat de operatie goed verlopen is. Zijn moeder hoopt dat hij zal kunnen trouwen en kinderen krijgen en dat hij spoedig zal herstellen.