Sociale media

  • NL
Open the menu

Twee medewerkers Artsen Zonder Grenzen ontvoerd in KeniaArtsen Zonder Grenzen bevestigt dat er vanochtend, donderdag 13 oktober, een incident heeft plaatsgevonden waar een Artsen zonder Grenzen-team bij betrokken is in het Dadaab-vluchtelingenkamp in Kenia. Eén chauffeur raakte gewond, hij is in het ziekenhuis opgenomen en zijn toestand is stabiel. Twee buitenlandse medewerkers, beide Spaans, zijn weggevoerd. Tot nu toe is Artsen Zonder Grenzen er niet in geslaagd het contact met de twee medewerkers te herstellen. Een crisisteam is opgezet en de families van de betreffende medewerkers zijn op de hoogte gesteld.

Verklaring voorzitter Artsen zonder Grenzen Spanje

"Wij wijzen deze aanval absoluut af", verklaart José Antonio Bastos, voorzitter van de Spaanse tak van Artsen zonder Grenzen. "Artsen zonder Grenzen heeft contact gelegd met alle relevante autoriteiten en doet alles in haar macht om voor een spoedige en veilige terugkeer van onze collega’s te bewerkstelligen. Onze gedachten zijn met hun en hun families in deze moeilijke tijd."

Geen verdere informatie

In het belang van een spoedige en veilige afloop van deze zaak is Artsen zonder Grenzen op dit moment niet in staat verdere informatie te verstrekken.