Sociale media

Open the menu

TAFAS, SYRIË: DOOR AZG ONDERSTEUND ZIEKENHUIS GEBOMBARDEERD

Bij luchtaanvallen in Tafas, in het gouvernement Daraa in Zuid-Syrië, is op 5 februari een door Artsen Zonder Grenzen ondersteund ziekenhuis geraakt. Drie mensen kwamen om het leven, ten minste zes mensen, onder wie een verpleegkundige, raakten gewond. Een deel van het ziekenhuis is zwaar beschadigd, de ambulancedienst is buiten gebruik geraakt. Ruim 20.000 bewoners van Tafas zijn uit angst voor de bombardementen de stad uit gevlucht.

De binnenplaats van het ziekenhuis in Tafas in het zuiden van Syrië.
De ingang van het ziekenhuis van Tafas.

Terwijl de burgeroorlog in Syrië zijn zesde jaar in gaat, neemt het aantal luchtaanvallen in het zuiden toe, net als het aantal dodelijke slachtoffers. Burgers én medische voorzieningen worden niet gespaard. In heel het land zijn alleen al dit jaar 13 ziekenhuizen gebombardeerd. Elke aanval is een nieuwe klap voor het al bijna volledig ingestorte zorgsysteem in het land en nog meer mensen worden afgesloten van medische zorg.

AANVALLEN NORMAAL

Hoewel ziekenhuizen veilige ruimtes behoren te zijn en ondanks herhaaldelijke oproepen aan de internationale gemeenschap om de bombardementen te stoppen, lijken aanvallen op ziekenhuizen normaal te worden. Artsen Zonder Grenzen dringt daarop opnieuw aan op het respecteren van medische voorzieningen en op het beschermen van burgerlevers bij dit verschrikkelijke conflict.