Sociale media

  • NL
Open the menu

Noorse Artsen Zonder Grenzen medewerker besmet in Sierra Leone


Artsen Zonder Grenzen bevestigt dat een van haar internationale medewerkers in Sierra Leone is besmet met ebola. De medewerker, die de Noorse nationaliteit heeft, werkte in de stad Bo en is op zondag 5 oktober in isolatie geplaatst na het ontwikkelen van koorts. Laboratoriumtesten bevestigden besmetting met ebola. Conform de medische evacuatieprocedures zal de medewerker binnenkort naar een gespecialiseerd behandelcentrum in Europa worden overgebracht.


‘Hulpverleners die voor ons naar door ebola getroffen gebieden worden uitgezonden volgen zeer strenge veiligheidsprocedures voor, tijdens en na hun missie,’ aldus Brice de le Vingne, directeur operaties van Artsen Zonder Grenzen in België. ‘Ondanks deze verregaande beschermingsprotocollen, is het lopen van risico onontkoombaar tijdens een hulpoperatie zoals deze, en helaas zijn onze teams hierbij niet gespaard gebleven.’

De omstandigheden waarin de besmetting is gebeurd zijn nog niet duidelijk op dit moment. Het wordt onderzocht door een team van Artsen Zonder Grenzen , in lijn met de gebruikelijke standaardprocedures in zulke gevallen.

Vanwege het medisch beroepsgeheim en om de privacy van onze medewerker en de familie te beschermen, zal Artsen Zonder Grenzen op dit moment geen verdere commentaar leveren.

Artsen Zonder Grenzen bestrijdt sinds maart 2014 de huidige ebola-uitbraak in West-Afrika. Bijna 3.000 hulpverleners van Artsen Zonder Grenzen werken op dit moment in de regio, waaronder rond de 250 internationale medewerkers.