Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG zet tenten op voor vluchtelingen in Brussel


Artsen Zonder Grenzen heeft 50 gezinstenten en enkele opslagtenten geïnstalleerd in het Maximiliaanpark, recht tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. In de tenten kunnen tot 200 mensen opgevangen worden.

Tijdelijke opvang van AZG in Sijsele.
Tijdelijke opvang van AZG in Sijsele.
De teams van AZG installeren tenten in het Maximiliaanpark in Brussel © Amandine Colin/AZG
De teams van AZG installeren tenten in het Maximiliaanpark in Brussel © Amandine Colin/AZG

Dit gebeurde ter ondersteuning van het burgerinitiatief, en zorgt ervoor dat de vluchtelingen die wachten op hun registratie bij de Dienst Vreemdelingen behoorlijk onderdak krijgen. Er werd ook een medische hulppost ingericht, die zal gebruikt worden door Dokters van de Wereld om medische consulten te verrichten. Sinds enkele dagen trekken tientallen vrijwilligers en verenigingen naar het park om hulp te bieden aan de vluchtelingen, die genoodzaakt zijn meerdere dagen in het park door te brengen terwijl ze op hun registratie wachten. Pas daarna krijgen ze een plaats toegewezen in een opvangcentrum.

Ook in Sijsele

Artsen Zonder Grenzen heeft ook gereageerd op de oproep van Fedasil om een tijdelijke opvangruimte in te richten voor 400 mensen in Sijsele bij Brugge. Dit is in afwachting dat er nieuwe plaatsen gecreëerd worden voor de registreerde vluchtelingen. In het tijdelijk opvangcentrum werden donderdagavond de eerste mensen onthaald. Het beheer en de medische bijstand is er in handen van het Rode Kruis.

Artsen Zonder Grenzen volgt de situatie op en is klaar om te tussen te komen indien nodig.