Sociale media

  • NL
Open the menu

Artsen Zonder Grenzen behandelt 39 gewonden na geweld in het zuiden van Jemen


Op 21 februari hebben teams van Artsen Zonder Grenzen 39 mensen verzorgd in Aden en Al Daleh in zuid-Jemen. Zij raakten gewond tijdens gevechten die verband houden met de nationale verkiezingen. Een lokale afscheidingsbeweging boycotte de stemming, met clashes tot gevolg in het zuiden, vooral in Aden, de belangrijkste stad in de regio.


Artsen Zonder Grenzen ondersteunde drie ziekenhuizen in Aden door het sturen van medische en chirurgische teams en het financieel ondersteunen van gezondheidszorg voor de gewonden. Dinsdag werden 37 mensen opgenomen in de drie ziekenhuizen.

Er werkte ook een team van Artsen Zonder Grenzen op de spoedafdeling van het Al-Daleh hospitaal, op 120 km noordwaarts, waar twee mensen met schotwonden werden behandeld.

De situatie in de regio blijft erg gespannen. De teams zullen deze ziekenhuizen in de komende dagen blijven ondersteunen voor het geval er opnieuw een toevloed aan gewonden zou zijn.

Artsen Zonder Grenzen werkt nu al een jaar in de gebieden waar geweld heerst in zuid-Yemen, voornamelijk in de districten van Aden, Abyan, Al-Daleh en Lahj. De organisatie ondersteunt spoedafdelingen, brengt gewonden over, en biedt primaire gezondheidszorg aan de lokale bevolking en aan de ontheemden door het conflict in Abyan.

In 2011 voerde Artsen Zonder Grenzen meer dan 15.000 raadplegingen uit op de spoedafdelingen en voerde 1.500 chirurgische ingrepen uit in deze programma’s.

Voor haar operaties in Jemen aanvaardt Artsen Zonder Grenzen geen financiële steun van regeringen en doet ze enkel beroep op private giften.