Sociale media

  • NL
Open the menu

Hulp AZG na aanval op universiteit Garissa, Kenia


Artsen Zonder Grenzen ondersteunt het Keniaanse ziekenhuis in Garissa bij het geven van medische zorg na de aanval op de universiteit in deze stad. Een team van Artsen Zonder Grenzen behandelt mensen met schot- en explosiewonden en mensen die snijwonden door gebroken glas opliepen toen zij ontsnapten.

© AZG
© AZG


RUIM 70 GEWONDEN BEHANDELD

‘Ons team is sinds donderdagmiddag aan het werk in het ziekenhuis in Garissa om te helpen met de toestroom van gewonden,’ zegt landencoördinator Charles Gaudry. ‘Tot nu toe hebben zij meer dan 70 gewonden behandeld. Ook helpen zij bij de triage, bieden zij eerste hulp en ondersteunen zij de chirurgische afdeling. Het team van Artsen Zonder Grenzen bestaat uit één arts, drie verpleegkundigen, vijf klinisch medewerkers, een chirurgisch verpleegkundige en twee logistiek medewerkers. 

HULP OP VLIEGVELD VAN GARISSA

Op vrijdagochtend is Artsen Zonder Grenzen ook gestart met het bieden van medische hulp op het vliegveld van Garissa, waar honderden studenten naartoe zijn geëvacueerd en waar zij de nacht hebben doorgebracht. Artsen Zonder Grenzen deelt ook water en voedsel uit. Naar verwachting worden de studenten in de loop van de dag overgebracht naar Nairobi. 

 STUDENTEN TOTAAL ONTZET

‘De situatie is heel ernstig en veel studenten zijn totaal ontzet,’ zegt Dr. Bashir Abdiweli van Artsen Zonder Grenzen. ‘We behandelen vooral mensen die gewond raakten toen zij ontsnapten. Enkele studenten zijn naar het ziekenhuis verwezen en velen zullen post-traumatische counseling nodig hebben.’ Artsen Zonder Grenzen blijft in het ziekenhuis en op het vliegveld werken zolang dat nodig is.