Sociale media

  • NL
Open the menu

Hevige gevechten in Bangui: AZG verzorgt 31 gewonden


Er zijn vandaag opnieuw gevechten uitgebroken in de Centraal-Afrikaanse hoofdstad Bangui, in de wijk PK5, tussen lokale milities en internationale troepen.

Bangui, 20/08/2014 © Claude Cafardy
Bangui, 20/08/2014 © Claude Cafardy

Het team van Artsen Zonder Grenzen in het Hôpital Générale moest 31 gewonden opvangen, en moest alle zeilen bijzetten om die toestroom aan patiënten de baas te kunnen. Een aantal patiënten is doorverwezen naar het Hôpital Communautaire.

"Alle 31 patiënten hebben kogelwonden. Tien patiënten zijn zo zwaargewond dat ze vandaag nog geopereerd moesten worden," zegt Claude Cardafy, adjunct-coördinator voor Artsen Zonder Grenzen in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Er weerklinken nog steeds geweerschoten, artillerievuur en bombardementen in Bangui. Omwille van veiligheidsredenen heeft het team van Artsen Zonder Grenzen in het gezondheidscentrum in de wijk PK5 de medische hulp moeten opschorten. Het team is geëvacueerd.

In het Hôpital Général in Bangui werken 19 internationale en 240 Centraal-Afrikaanse medewerkers op de spoedafdeling en in de operatiekwartieren.