Sociale media

  • NL
Open the menu

Gesprekken tussen Bahrein en AZG over verlening gezondheidszorg


De internationale voorzitter van Artsen Zonder Grenzen, Unni Karunakara, sprak gisteren in Genève met een delegatie van het Bahreinse parlement. Ondermeer Salah Bin Ali Abdularahman, minister van Mensenrechten in Bahrein, maakt deel uit van de delegatie.


Unni Karunakara kaartte de kwestie aan van toegang tot gezondheidszorgd, in alle onpartijdigheid, in Bahrein, en de verplichting van medisch personeel om zorg te verlenen zonder te discrimineren op basis van politieke of religieuze voorkeuren. Hij herhaalde dat Artsen Zonder Grenzen klaar staat om ondersteuning te bieden op vlak van noodhulp en mentale gezondheidszorg. Dat initiatief werd positief onthaald door de Bahreinse delegatie.

Minister Salah Bin Ali Abdularahman en ondersecretaris Khalifa Yusuf Ahmed Al-Kaabi moedigden Artsen Zonder Grenzen om haar voorstel om activiteiten uit te bouwen in Bahrein opnieuw in te dienen. Ze verzekerden dat Bahrein de nodige steun zou verlenen om die activiteiten zo snel mogelijk te kunnen starten.

De regering van Bahrein nodigde de voorzitter van Artsen Zonder Grenzen om het land te bezoeken om zich te vergewissen van deze toezeggingen en de opvolging ervan.

Ook de officiële registratie van Artsen Zonder Grenzen in Bahrein werd besproken.