Sociale media

  • NL
Open the menu

Bahrein: Medewerker Artsen Zonder Grenzen wordt nog steeds vastgehoudenIn Bahrein wordt een medewerker van Artsen Zonder Grenzen al weken vastgehouden, nadat hij mishandeld werd bij zijn arrestatie. Er wordt geen informatie over zijn toestand of verblijfplaats vrijgegeven, ook niet aan zijn familie of advocaat.

Saeed Mahdi werd op 6 mei 2011 gearresteerd in Bahrein, twee dagen nadat zijn huis werd platgebrand door veiligheidstroepen.

“Sinds zijn verdwijning hebben we geen enkele informatie meer gekregen over zijn verblijfplaats, de reden van zijn arrestatie of wat de aanklacht is”, zegt Jérôme Oberreit, Directeur Operaties van Artsen Zonder Grenzen in Brussel.

Ondanks de beloftes van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Sociale Ontwikkeling dat het mogelijk is hem te bezoeken, hebben zijn familie, noch zijn advocaat het recht gehad hem te bezoeken.

“Gelet op het soort verwondingen die mensen oplopen als gevolg van mishandeling in gevangenschap, en waarvan medisch personeel van Artsen Zonder Grenzen getuige was, zijn we uitermate bezorgd om de veiligheid van Saeed Mahdi”, zegt Oberreit.

Artsen Zonder Grenzen roept de overheid op zijn familie en advocaat toe te laten hem te bezoeken.

Artsen Zonder Grenzen was voor het eerst met een team aanwezig in Bahrein twee dagen na het begin van de protesten begin februari 2011. Sindsdien heeft Artsen Zonder Grenzen bijna honderd mensen gezien die te bang waren om hun huizen te verlaten en hulp te zoeken in gezondheidsstructuren. Artsen Zonder Grenzen wees eerder in een rapport van april 2011 op het verdwijnen van de neutraliteit van de gezondheidsstructuren en het ontzeggen van zorg voor de vele zieken en gewonden in Bahrein.