Sociale media

  • NL
Open the menu

Ebola: AZG bedroefd om de dood van Guinese, Liberiaanse en Sierra Leoonse collega's


Artsen Zonder Grenzen meldt tot haar spijt dat drie van haar medewerkers overleden zijn aan ebola. Het gaat om een Guinese medewerker die ebolapatiënten opzocht in dorpen, een Liberiaanse verpleegkundige, en een Sierre Leoonse verpleegkundige.


Op 19 augustus werd de Guinese medewerker opgenomen in een van de ebolacentra van Artsen Zonder Grenzen in Guinee. Hij kreeg er medische bijstand maar overleed de dag nadien. Zijn begrafenis vond plaats op 21 augustus, in aanwezigheid van zijn familie en het team van Artsen Zonder Grenzen. Onze collega werkte in een mobiel team. Hij werkte rond hygiënemaatregelen en reageerde bij meldingen van mogelijke besmettingen in dorpen. Hij had geen taken in de ebolakliniek zelf.

Onze Liberiaanse collega was een verpleger van het ministerie van Gezondheid die samenwerkte met Artsen Zonder Grenzen. Hij werd op 19 augustus opgenomen in een van de ebolaklinieken in Liberia. Onze dokters hebben hun uiterste best gedaan om hem de beste mogelijke medische zorg te bieden, maar hij overleed op 23 augustus.

Onze collega uit Sierre Leone werkte als verpleegkundige in één van onze teams. Hij werd op 24 augustus opgenomen in een ebolakliniek van Artsen Zonder Grenzen, waar hij werd zo goed mogelijk werd verzorgd door zijn collega's. Hij stierf op 25 augustus.

Er wordt nu onderzocht hoe onze collega's de besmetting konden oplopen.

We betuigen ons medeleven met de familie en de vrienden van onze collega’s en staan hen bij tijdens deze moeilijke periode.