Sociale media

  • NL
Open the menu

Eén jaar geleden werden twee collega’s vermoord in Somalië


Op 29 december is het precies één jaar geleden dat onze collega’s Philippe en Kace vermoord werden in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Ze worden hard gemist.


Philippe Havet, een Belgische coördinator, en Andrias Karel ‘Kace’ Keiluhu, een Indonesische arts, werkten in december 2011 in een project in Mogadishu om vluchtelingen en inwoners van Mogadishu medische hulp te verlenen. Ze werden er allebei doodgeschoten.

"We missen Philippe en Kace hard", zegt Christopher Stokes, algemeen directeur van Artsen Zonder Grenzen. "We willen vandaag ook ons medeleven betonen aan hun familie en vrienden."

Na de moord op onze twee collega’s, moesten we twee grote medische centra in Mogadishu sluiten. In de rest van het land heeft Artsen Zonder Grenzen wel nog tien hulpprojecten. In kampen in Ethiopië en Kenia bieden we medische hulp aan duizenden Somalische vluchtelingen.

Twee andere collega’s, Blanca Thiebaut en Montserrat Serra, worden nog steeds vastgehouden in Somalia. Zij werden op 13 oktober 2011 ontvoerd toen ze voor Artsen Zonder Grenzen aan het werk waren in het vluchtelingenkamp Dadaab, in Kenia. Artsen Zonder Grenzen verdoordeelt die daad van geweld nogmaals en eist hun onmiddellijke vrijlating.