Sociale media

Open the menu

Aardbeving Marokko: we houden de situatie nauwlettend in het oog, evalueren de behoeften en bekijken in welke mate onze hulp nodig is

"AZG is zeer bedroefd over het tragische nieuws van de aardbeving die Marokko heeft getroffen en het grote aantal slachtoffers dat al is gemeld.

Onze teams zijn ter plaatse in Marokko om de lokale behoefte in te schatten en te beoordelen welke steun AZG het beste zou kunnen bieden. 

Zoals bij alle aardbevingen is het zoeken naar mensen die onder het puin liggen de prioriteit, en deze fase wordt vaak uitgevoerd door lokale solidariteit. Communicatie- en aanvoerroutes moeten ook snel hersteld worden, omdat dit de eerste vereisten zijn voor de inzet van hulpgoederen van buiten de getroffen gebieden.  

In dit soort situaties moeten we de gewonden verzorgen en snel medische handelingen uitvoeren, zoals operaties of dialyse, wat een uitdaging kan zijn als de lokale gezondheidscapaciteiten ernstig zijn aangetast door een ramp. Het herstellen van gezondheidsdiensten en het distribueren van essentiële goederen kunnen ook prioriteiten zijn. Onze interventie zal daarom afhangen van de resultaten van deze eerste evaluaties ter plaatse."

Bedankt voor jouw steun aan het noodfonds van AZG dat onze teams in staat stelt om snel te reageren wanneer zich een noodsituatie voordoet, in Marokko of ergens anders in de wereld."

Doe een gift

 

1 / 10