Sociale media

  • NL
Open the menu

Aanstelling nieuwe secretaris-generaal en internationaal medisch secretaris bij Artsen Zonder Grenzen


Op 10 september begint Jérôme Oberreit als secretaris-generaal van Artsen Zonder Grenzen, terwijl Dr. Marc Gastellu Etchegorry de nieuwe positie van internationaal medisch secretaris inneemt.

(m) Jérôme Oberreit © Kris Torgesson/MSF-AZG
(m) Jérôme Oberreit © Kris Torgesson/MSF-AZG

Jérôme Oberreit werkt voor Artsen Zonder Grenzen sinds 1994. Na opdrachten in Kenia, Somalië, Sierra Leone en de Palestijnse Gebieden, volgde hij de laatste tien jaar medisch-humanitaire activiteiten op vanuit het Operationeel Centrum in Brussel.

De aankomst van Oberreit luidt het vertrek in van Kris Torgeson, die sinds 2008 de post van secretaris-generaal vervulde. "Ik wil Kris bedanken in naam van de gehele organisatie", zegt Dr. Unni Karunakara, internationaal voorzitter van Artsen Zonder Grenzen. "Kris heeft zich meer dan 14 jaar onvermoeibaar voor Artsen Zonder Grenzen ingezet. Als secretaris-generaal speelde ze een cruciale rol in het versterken van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en het in goede banen leiden van de hervorming van de internationale structuur van de organisatie."

De nieuwe positie van internationaal medisch secretaris moet medische innovatie en beleid versterken binnen Artsen Zonder Grenzen en tegelijkertijd de banden tussen Artsen Zonder Grenzen en de internationale medische gemeenschap aanhalen. Dr. Marc Gastellu Etchegorry werkt voor het eerst voor Artsen Zonder Grenzen in Angola en Uganda in 1986 en 1987, waarna hij als directielid voor de organisatie in Frankrijk aan de slag ging. Sinds 2006 werkte hij voor de Wereldgezondheidsorganisatie en het Franse "Institut de veille sanitaire".

Dr. Kanunakara verwelkomde de nieuwe aanstellingen. "Marc en Jérôme brengen elk een waardevolle ervaring met zich mee, en ik kijk er naar uit met hen samen te werken."