Sociale media

Open the menu

In Haïti is ook de “post-urgentie” een urgentie!

Dossier

In Haïti is ook de “post-urgentie” een urgentie!

De verwoestende aardbeving in Haïti is nu zes jaar geleden. Ze trof ongeveer 3 miljoen mensen en maakte bijna 220.000 slachtoffers. Als schenkers van AZG hebben jullie onze noodinterventies toen massaal ondersteund. Hoe is de toestand er nu, na zes jaar inspanning voor de wederopbouw? En op welke manier is uw hulp nog altijd essentieel voor de continuïteit van de medische zorg die AZG vandaag nog altijd verleent?

Bijgewerkt op wo, 05/23/2018 - 12:34

Haïti - Een ramp wis je niet uit in enkele jaren!

De aardbeving van 12 januari 2010 verwoestte in enkele seconden tijd 60% van de gezondheidszorg; en dat systeem kampte al met ernstige tekortkomingen. De situatie was rampzalig. AZG zorgde voor medische structuren op ongewone plekken, richtte ziekenhuizen in containers in en gebruikte maandenlang haar opblaasbaar ziekenhuis….

Lees verder

Haïti: “Versterking nodig: alle hens aan dek!”

Een urgentie in een van de ziekenhuizen die AZG in Haïti beheert. Ahmed, de projectverantwoordelijke, beschrijft de mobilisatie en de felle emoties van het team.

Lees verder

En Haïti, « l’après-urgence »  reste encore de l’urgence !

 

Bedankt om AZG de middelen te geven om in actie te komen!

Er wordt niet langer bericht over spectaculaire urgenties, de camera’s zijn al lang weg uit Haïti. Maar de behoeften van de bevolking op het vlak van gezondheid zijn nog altijd even dringend! De gewonde, het zwaar verbrande kind, de zwangere vrouw, de cholerapatiënt… ze moeten allemaal snel behandeld worden. En in veel gevallen zijn het alleen de teams van AZG die dat doen.

Zoals de getuigenis van Ahmed op de vorige pagina aantoont, is er genoeg werk en de AZG-teams, zowel de expats als de lokale personeelsleden, willen het graag doen. Maar alleen dankzij uw hulp kunnen ze dat ook. Bedankt om hun de middelen te geven om te werken. Bedankt voor uw vertrouwen.

Bedankt voor uw steun!