Sociale media

Open the menu

Onze doelen in 2021

Door COVID-19 moesten we allemaal onszelf heruitvinden. Maar de ambitie van Artsen Zonder Grenzen is vandaag meer dan ooit dezelfde. In 2021 blijft Artsen Zonder Grenzen epidemieën (COVID-19, ebola, malaria) bestrijden, slachtoffers van oorlogen, conflicten en seksueel geweld helpen, medische zorg bieden aan vrouwen (geboorten, contraceptie) en kinderen (vaccinaties en basiszorg), en aan hiv- en tuberculosepatiënten. Wij blijven ook medische zorg bieden aan slachtoffers van foltering en aan mensen op de vlucht.

De financiële middelen waarover we beschikken verplichten ons er helaas toe om soms keuzes te maken en zo ruimte te houden voor noodinterventies na natuur-  of andere rampen zoals de enorme explosie in Beiroet in augustus vorig jaar.

Ik steun de acties van Artsen Zonder Grenzen in 2021

Basisgezondheidszorg: wij zetten 7 projecten voor basisgezondheidszorg voort en willen er ook openen in Zuid-Irak, Zuid-Soedan en Nigeria.

Secundaire medische zorg (inclusief de projecten voor tuberculose, niet-overdraagbare ziekten en vaccinatie): wij zetten het beheer van 4 algemene ziekenhuizen (waaronder 2 pediatrische) voort, wij verhogen de capaciteit in Mali, Jemen, Afghanistan, Nigeria en Sierra Leone.

Epidemieën: wij blijven ze bestrijden met preventie, behandeling en medische zorg voor patiënten met mazelen, gele koorts, lassakoorts, cholera en natuurlijk ook COVID-19. Wij investeren meer bepaald in de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek. In Burundi, Venezuela en Guinee zetten wij 3 malariaprojecten voort. Help ons de volgende urgentie voor te bereiden. Wij kunnen jouw hulp niet missen.

Geweld: wij zetten 4 projecten tegen seksueel geweld voort, naast 3 spoedcentra, en beginnen 3 projecten in Afghanistan, Palestina en Ethiopië. Wij gaan ook verder met onze chirurgische interventies in de algemene ziekenhuizen van Masisi (DRC), Bamenda (Kameroen) en Bangassou (CAR).

Hiv, tuberculose en hepatitis c: wij hebben 11 hiv-projecten en 5 tb-projecten. Voor hepatitis C zetten wij onze acties in Jamtoli (Bangladesh) en in Karachi (Pakistan) voort.

Seksuele en reproductieve gezondheid: wij gaan door met 4 materniteiten, met de opening van projecten in Mali en investeringen in CAR (Bangui), Haïti (Port-a-Piment), Afghanistan (Khost) en Sierra Leone (Kenema). Wij zetten ook de psychische hulpverlening in Maadi (Egypte), Kasaï (DRC) en Jamtoli (Bangladesh) voort.