Sociale media

  • NL
Open the menu

Watersnood in Pakistan: uitbreiding activiteiten in zuiden, andere accenten in noorden


Na vijf weken van overstromingen breidt Artsen Zonder Grenzen haar activiteiten verder uit in de zuidelijke provincies Sindh en Punjab. De prioriteiten daar zijn nog steeds de verdeling van drinkbaar water, noodhulpkits en tenten, en de behandeling van accute diarree. In de noordelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa is het water weggetrokken en concentreert Artsen Zonder Grenzen zich meer op het verhinderen van de uitbraak van ziektes.

Bekijk op de kaart de projecten van
Artsen Zonder Grenzen in Pakistan.

Door de uitbreiding van de overstromingen naar het zuiden van Pakistan, zijn in de provincie Sindh volgens offiële bronnen al 4,5 miljoen mensen op de vlucht voor het water. Artsen Zonder Grenzen focust zich daar op gevallen van ondervoeding terwijl mobiele hulpposten medische zorgen voorzien in de vluchtelingenkampen.
Er zijn ook ook hulpposten opgezet voor de behandeling van diarree en malaria. In de andere zuidelijke provincies Baloechistan en Punjab zitten nog steeds groepen mensen geïsoleerd die nog geen hulp hebben ontvangen. Artsen Zonder Grenzen stelt er dezelfde noden vast.
In de noordelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa, waar het water weggetrokken is, past Artsen Zonder Grenzen haar activiteiten aan. Als de situatie het toelaat draagt de organisatie haar dagelijkse activiteiten over aan het Ministerie van gezondheid om zich te concentreren op regio’s met dringendere medische noden.
Daarnaast helpen teams die instaan voor de waterzuivering bij het schoonmaken van besmette watersystemen. Artsen Zonder Grenzen volgt ook de evolutie van het aantal gevallen van diarree en andere besmettelijke ziektes op, om snel te kunnen reageren bij een mogelijke uitbraak.