Sociale media

  • NL
Open the menu

Vrijwilliger AZG bevrijd


Na zes maanden gijzeling, werd de AZG-vrijwilliger Ignacio de Torquemada op afgelopen zondag, 28 januari, vrijgelaten. De Ejercito Revoluncionario Guevarista (ERG) nam de Franse vrijwilliger op 25 juli 2000 gevangen. Er werd geen losgeld betaald voor zijn vrijlating.

De ERG liet Ignacio de Torquemada vrij in de Santa Cecilia-regio, niet ver van de plaats waar hij werd gekidnapt. Hij slaagde erin Puebo Rico te bereiken en van daaruit naar het AZG-bureau in Bogota te telefoneren.
Ignacio de Torquemada, een laboratorium technicus werkte mee aan een medisch project in het Tado ziekenhuis in Chocó. Hij werd gegijzeld toen hij met de wagen onderweg was van Tado naar Bogota. Het AZG-voertuig was duidelijk herkenbaar. Het ERG nam onmiddellijk de verantwoordelijkheid op voor de kidnapping.
Tijdens alle contacten met de ERG, bleef AZG de gevolgen van deze gijzeling benadrukken voor toekomstige hulpprogramma's, net als het doel van humanitaire acties en het recht van de Colombiaanse volkeren op toegang tot goede gezondheidszorg, wat overigens rechtstreeks verbonden is aan humanitaire projecten.
AZG werkt in Colombia aan gezondheidsprogramma's, en aan water-, hygiëne- en sanitaire projecten.