Sociale media

  • NL
Open the menu

Update cholera in Katanga


In het zuiden van de provincie Katanga, in de twee belangrijkste steden Lubumbashi en Likasi, zijn duizenden mensen besmet met cholera.

In Likasi werden 2012 patiënten en 80 sterfgevallen geregistreerd. Vooral de bevolking van de armste buurten van Likasi is getroffen. Deze mensen hebben amper toegang tot drinkbaar water en leven in uiterst slechte hygiënische omstandigheden. De AZG-teams hebben de drinkwatervoorziening verbeterd en aan sensibilisering gedaan binnen de gemeenschap over de beschermingsmaatregelen tegen cholera.
In Lubumbashi is er sprake van 3222 patiënten, waarvan er 61 stierven. De AZG-teams nemen dagelijks nog steeds gemiddeld een tiental patiënten op in de twee cholerabehandelcentra in de wijken Kenya en Katuba.

Deze cijfers wijzen op een verzwakking van de cholera-epidemieën die sinds december vorig jaar toeslaan in de provincie Katanga. Het aantal nieuwe patiënten en het aantal doden is de voorbije drie weken afgenomen.

De AZG-teams bestrijden momenteel verschillende uitbraken van cholera in de provincie Katanga, onder meer in Lubumbashi en Likasi, maar ook in Kolwezi, waar tot nog toe 402 patiënten en 14 sterfgevallen werden geteld.