Sociale media

  • NL
Open the menu

Tsjaad: één medewerker AZG blijft vermist


Artsen Zonder Grenzen bevestigt dat één van onze twee verdwenen medewerkers veilig en wel is teruggekeerd. Over de andere blijven we echter in het ongewisse.

Eén van de twee medewerkers die in Tsjaad na de overval in de nacht van 4 augustus op één van de compounds van Artsen Zonder Grenzen verdwenen was, is veilig en wel teruggekeerd. Maar we blijven erg ongerust over onze internationale medewerker, die nog steeds verdwenen is.

Verschillende bronnen in Tsjaad en Soedan bevestigdeen dat de medewerker wordt vastgehouden door een onbekende gewapende groep. Volgens deze informatie wordt onze medewerker goed behandeld en verkeert hij in goede gezondheid.
Artsen Zonder Grenzen heeft contact met de families van de betrokken medewerkers en met relevante lokale, landelijke en internationale autoriteiten. Artsen Zonder Grenzen doet alles wat in onze macht ligt om een veilige terugkeer van onze collega te bewerkstelligen. In het belang van een goede en snelle afloop van dit incident, kunnen wij op dit moment niet meer details geven.