Sociale media

  • NL
Open the menu

Toneelhuis voor AZG: Atropa van Guy Cassiers en Tom Lanoye


In samenwerking met Artsen Zonder Grenzen organiseert het Toneelhuis op zaterdag 5 september een benefietavond. De inkomsten van de voorstelling 'Atropa. De wraak van de vrede' gaan integraal naar projecten die door Artsen Zonder Grenzen worden ondersteund.

De volledige speelreeks van 2 tot 5 september staat in het teken van Artsen Zonder Grenzen
Atropa. De wraak van de vrede, grijpt terug op de moeder aller oorlogen: de Trojaanse oorlog. Tom Lanoye en Guy Cassiers concentreren zich daarbij op Agamemnon, de Griekse opperbevelhebber, en de vrouwen die hij tot slachtoffer maakt. In een onverwacht en krachtig nieuw einde confronteren deze vrouwen Agamemnon met het ultieme failliet van zijn macht. Voor Agamemnons argumenten ging Lanoye te rade bij de speeches van George W. Bush en Donald Rumsfeld; de logique de guerre is immers van alle tijden.
"Dit slotdeel van de Triptiek van de macht is verplicht toneelvoer voor iedereen met ambitie." – Wouter Hillaert, De Morgen
Bekijk hier
de trailer van Atropa

Regie Guy Cassiers Tekst Tom Lanoye Vrij Naar Euripides, Aischylos, George W. Bush, Donald Rumsfeld, Curzio Malaparte Bewerking Guy Cassiers, Erwin Jans, Tom Lanoye Dramaturgie Erwin Jans Spel Katelijne Damen, Gilda De Bal, Vic De Wachter, Abke Haring, Marlies Heuer, Ariane Van Vliet Stijlconcept/Vormgeving Enrico Bagnoli, Diederik De Cock, Arjen Klerkx Kostuums Tim Van Steenbergen Zang Marianne Pousseur
Productie: Toneelhuis, Coproductie: Théâtre de la Ville, Paris / Festival d'Automne à Paris (FR), MC2 Grenoble (FR), Linz09 Cultural Capital (AT), deSingel Antwerpen (BE), Festival d'Avignon (FR), Grand Théâtre de Luxembourg (LU), Maison de la Culture d'Amiens (FR)