Sociale media

  • NL
Open the menu

Somalië: AZG behandelt 127 gewonden in 3 dagen in Mogadishu


Artsen Zonder Grenzen heeft sinds afgelopen maandag 23 augustus 127 gewonden behandeld in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Het was de grootse toestroom van gewonden sinds het begin van het jaar. Het geweld in de stad is in de afgelopen dagen sterk toegenomen.

Meer medicijnen en medische apparatuur zijn onderweg naar het Daniyle ziekenhuis, waar Artsen Zonder Grenzen werkt. Ook een derde Somalische chirurg komt volgens planning vandaag de teams in Mogadishu versterken. Die werken sinds maandag non-stop. Buiten het ziekenhuis zijn tenten opgezet om alle patiënten onderdak te bieden.
De mensen zijn gewond geraakt door explosies of geweervuur. Ze hebben meerdere verwondingen: vooral in de buik, benen en borst. Tot nu toe moesten 22 mensen meteen worden geopereerd. 8 patiënten stierven als gevolg van hun verwondingen, van wie 4 meteen bij aankomst.
"Dankzij de grote inzet van onze medewerkers in Mogadishu kunnen we levensreddende chirurgische zorg blijven bieden aan de inwoners van de stad, ook te midden van deze gevechten", zegt Thierry Goffeau, landencoördinator van Artsen Zonder Grenzen voor Somalië.