Sociale media

  • NL
Open the menu

SARS dokter sterft - AZG herinnert zich zijn betrokkenheid


Dr. Carlo Urbani, voormalig voorzitter van AZG-Italië, is het slachtoffer geworden van de ziekte die hij als eerste identificeerde. Hij stierf op zaterdag 29 maart aan SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) - een aandoening die hij als eerste herkende en waar hij internationale aandacht voor creëerde. Hij stierf in Bangkok, Thailand.

Dr. Urbani wordt beschouwd als de eerste die SARS diagnosticeerde bij een Amerikaans zakenman die in februari werd opgenomen in een ziekenhuis in Vietnam. Deze vroege ontdekking leidde tot een wereldwijde waakzaamheid, en tot een vertraagde verspreiding van de ziekte. Zeker 54 mensen in verschillende landen zijn al gestorven van SARS en nog eens 1.400 anderen lijden aan de ziekte.
Dr. Urbani (46) werkte als expert voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en was voormalig voorzitter van AZG-Italië. Hij wordt herdacht als een zeer gemotiveerd dokter, die erop stond actief deel te nemen aan het helpen van kwetsbare mensen overal ter wereld.
AZG herinnert zich zijn positieve instelling en ongecompromitteerde steun, samen met zijn uitzonderlijke genereuze natuur. Zijn dood is een groot verlies. Carlo laat zijn vrouw Giuliana achter, en zijn drie kinderen, Tommaso (17), Luca (8) en Maddalene (2).
Meer informatie over SARS kan je vinden op de website van de
WHO