Sociale media

  • NL
Open the menu

Pakistan: AZG helpt vluchtelingen in oorlogsgebied


Sinds april is de oorlog in de Noordwestelijke Grensprovincie (NWFP) hevig opgelaaid. Het geweld nam eerder al toe in de districten Buner en Lower Dir en bereikte nu Swat, waar Artsen Zonder Grenzen haar medische noodhulp moest stopzetten.

Artsen Zonder Grenzen was de enige humanitaire medische organisatie die daar het ziekenhuis in de stad Mingora ondersteunde, en die er ambulancediensten organiseerde.
In andere, nabijgelegen districten blijft Artsen Zonder Grenzen wel werken. In het district Peshawar staat Artsen Zonder Grenzen klaar om meer vluchtelingen op te vangen, waaronder gewonden die nergens anders verzorgd kunnen worden. De organisatie ondersteunt er in de stad Pashawar ook een traumacentrum en het Khyber ziekenhuis.
In de stad hebben naar schatting 45.000 vluchtelingen onderdak gevonden bij gastgezinnen, hoewel de lokale bevolking niet meer dan 66.000 mensen telt. Artsen Zonder Grenzen werkt er in vier posten voor basisgezondheidszorg, waar mensen doorverwezen kunnen worden naar gespecialiseerde faciliteiten.
In het Malakand, staat een chirurgisch team klaar om in te grijpen wanneer nodig. In Mardan, Lower Dir en Charssada helpt Artsen Zonder Grenzen in een vluchtelingenkamp met de voorziening van gezondheidszorg, zuiver water, sanitair en hulpgoederen. Sinds augustus 2008 heeft Artsen Zonder Grenzen in Peshawar, Mardan en Charssada meer dan 30.000 vluchtelingen geholpen met hulpgoederen, water, tenten en sanitaire voorzieningen.