Sociale media

  • NL
Open the menu

Pakistan: AZG behandelt gewonden na explosie


Na een explosie in Pakistan hebben teams van het ministerie van Volksgezondheid en AZG 126 mensen, waaronder kinderen, opgevangen.

De explosie gebeurde op woensdag 3 februari, in het district Lower Dir in de Noord-Westelijke Grensprovincie.
“De meeste patiënten hebben wonden van granaatscherven, in het gezicht, op de buik en de voeten,” legt Ashraf Alam van Artsen Zonder Grenzen uit. “Twaalf mensen zijn in levensgevaar. Vijf van hen ondergingen onmiddellijk chirurgie. Het was een zware ontploffing, tamelijk dichtbij een school waar de kinderen net buiten liepen voor een pauze.”
In Lower Dir ondersteunt Artsen Zonder Grenzen het districtsziekenhuis in Timurga. De spoedafdeling behandelt elke week 1.100 patiënten. Teams van het ministerie van Volksgezondheid en Artsen Zonder Grenzen werken samen, waarbij de laatsten de meest ernstige gevallen voor hun rekening nemen.
Artsen Zonder Grenzen heeft een nieuw operatiekwartier opgezet, een eenheid voor postoperatieve zorgen en een systeem voor sterilisatie en afvalverwerking in het ziekenhuis.
In verband met haar neutraliteit en onafhankelijkheid financiert Artsen Zonder Grenzen haar werk in Pakistan geheel uit donaties van het publiek.