Sociale media

  • NL
Open the menu

Overhandiging petitie op 2 april in Moskou


AZG-afgevaardigden en familieleden van Arjan Erkel zullen de Arjan Erkel-petitie op woensdag 2 april aan de Russische autoriteiten overhandigen. Meer dan 300.000 mensen wereldwijd tekenden reeds de petitie, die van de Russische en Dagestaanse autoriteiten een grotere inspanning vraagt om de ontvoeringszaak veilig te doen aflopen.

De overhandiging in Rusland zal plaatsvinden op het Plein van de Revolutie in Moskou. Naast deze cruciale actie, zal AZG ook aanvullende activiteiten organiseren met Russische ambassades over de hele wereld.
Arjan Erkel is landverantwoordelijke voor AZG in Dagestan, en werd met geweld ontvoerd op 12 augustus 2002. Meer dan zeven maanden later, hebben AZG noch zijn familieleden enig nieuws over Arjan's verblijfplaats of toestand ontvangen.
AZG heeft herhaaldelijk opgeroepen tot zijn veilige en onmiddellijke vrijlating. In vorige persberichten en nieuwsbulletins, heeft de organisatie ertegen geprotesteerd dat een humanitair medewerker als doelwit gekozen werd. Bovendien heeft de Europese Unie de Russische autoriteiten opgeroepen al het mogelijke te doen om een veilige vrijlating te verzekeren.
De petitie kan nog getekend worden tot 2 april, de datum van de overhandiging. AZG dankt iedereen voor de massale steunbetuigingen.