Sociale media

  • NL
Open the menu

Meer mensen en middelen van AZG aangekomen in Haïti


Meer dan 2000 patiënten zijn al opgevangen in de medische structuren van Artsen Zonder Grenzen. Patiënten blijven in grote getalen toestromen. Artsen Zonder Grenzen zet alles op alles om de gewonden te stabiliseren, hen eerste zorgen toe te dien, en haar chirurgische capaciteiten uit te breiden.

De teams werken de klok rond, en vele patiënten wachten nog op medische bijstand. Enkel de zwaarste gevallen worden momenteel opgevangen. De ploegen zijn inmiddels ook chirurgische ingrepen beginnen uitvoeren, waaronder amputaties. Een nieuw chirurgisch team is gearriveerd om het eerste team af te lossen. Zij waren al sinds de eerste uren na de aardbeving aan de slag.
De patiënten worden opgevangen in tenten, omdat de bestaande gezondheidscentra beschadigd zijn. Artsen Zonder Grenzen is ook aan het werk in het Choscal ziekenhuis in Cité Soleil, waar een chirurgische zaal operationeel is.
Medisch materiaal is vervoerd kunnen worden tot aan onze medische structuren, een veertigtal hulpverleners zijn het bestaande team al komen versterken, en nog meer mensen en middelen zijn onderweg. Een vliegtuig met 40 ton hulpgoederen is afgelopen nacht vertrokken vanuit Oostende.