Sociale media

  • NL
Open the menu

Medische consultaties na overstromingen


Grote overstromingen in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië hebben één derde van de stad blank gezet. Op sommige plaatsen is het water tot zes meter hoog. Een mobiel team van Artsen Zonder Grenzen (AZG) verzorgt medische consultaties in moskees en scholen, waar zo'n 114.000 mensen zijn opgevangen. Jakarta telt 12 miljoen inwoners.

De overstromingen, een gevolg van onophoudelijke, zware regenval, zijn de ergste sinds 1996. Na weken van regenval begint het water nu eindelijk te zakken, maar grote delen van de stad bevinden zich nog in het modderige water. De overstromingen hebben ook andere delen van het land getroffen. Meer dan honderd mensen zouden om het leven gekomen zijn en 350.000 mensen hun huis kwijtgeraakt. Ook zo'n 120.000 hectare rijstvelden is verloren gegaan. De komende dagen wordt opnieuw regen verwacht.
Artsen Zonder Grenzen blijft de situatie opvolgen in de verschillende delen van de stad. De organisatie kijkt of de medische en voedselsituatie onder controle is, of er voldoende proper water beschikbaar is, evenals sanitair en onderdak. AZG lobbyt verder bij de overheid om te zorgen dat ook meer kwetsbare bevolkingsgroepen hulp ontvangen, zoals mensen uit de sloppenwijken.