Sociale media

  • NL
Open the menu

Indonesië: AZG stuurt 43 ton noodhulpmateriaal naar Sumatra


Een vliegtuig met 43 ton noodhulpmateriaal van AZG is vanochtend aangekomen op het Indonesische eiland Sumatra. In totaal heeft AZG nu 50 medewerkers in het aardbevingsgebied rond de stad.

Het team bestaat uit Indonesische en internationale artsen, nierspecialisten, chirurgen, verpleegkundigen, psychologen en logistiek medewerkers. De zending die vanochtend aankwam, bevat medische noodhulpkits, medicijnen en noodhulp- en logistiek materiaal.
Bijna een week na de aardbeving lopen de reddingsoperaties op Sumatra op hun eind. De noodhulp gaat door, voor de duizenden mensen die dakloos zijn geworden en dierbaren hebben verloren en die nu moeten overleven in buitengewoon moeilijke omstandigheden.

Medische zorg

De teams hebben in de afgelopen dagen de noden ingeschat, en gaan nu met mobiele hulpposten naar de zwaarst getroffen plaatsen, vooral de plattelandsgebieden rond de stad Pariaman. De verwoesting is daar bijzonder groot. Ook het gebied ten zuiden van Padang heeft nog weinig noodhulp gehad. De teams zullen de getroffenen urgente medische zorg bieden. Velen van hen overleven nu in de buitenlucht. Psychologen van Artsen Zonder Grenzen zullen de getraumatiseerden psychosociale zorg bieden.

Verwoest

In de omgeving van Pariaman zijn een aantal dorpen bijna volledig verwoest door aardverschuivingen. Het is nog steeds erg moeilijk om ze te bereiken. In andere plaatsen zijn bijna alle huizen geheel of gedeeltelijk verwoest door de beving. Teams zijn begonnen met het verdelen van onder meer plastic zeil aan mensen die bijna alles verloren hebben, terwijl ze bekijken of er ook hygiënepakketten en kooksets moeten worden uitgedeeld.

Latrines

Omdat het grootste deel van de infrastructuur in een aantal dorpen is verwoest, bekijken water- en hygiënespecialisten of de aanleg van noodwatervoorzieningen en latrines nodig is.