Sociale media

  • NL
Open the menu

Hulp aan kampbevolking topprioriteit


Morgen begint het team van Artsen Zonder Grenzen (AZG) in de ontheemdenkampen rond Mazar-I-Sharif, Noord-Afghanistan, met een vaccinatiecampagne tegen mazelen. Het team hoopt dan begin volgende week ook te beginnen vaccineren in de kampen van Sar-i-Pul, dat iets zuidelijker gelegen is. Steun aan de ontheemden in de kampen is op dit ogenblik een topprioriteit voor AZG.

Alle kinderen tot 15 jaar zullen worden ingeënt tijdens de vaccinatiecampagnes. Dat is veertig procent van de totale kampbevolking. De campagne is bedoeld als preventieve maatregel. Het team verwacht morgen ook de aankomst van een vrachtwagen uit Turkmenistan, met vooral medisch materiaal.
Begin volgende week zouden de teams dan beginnen met een vaccinatiecampagne en een controle van de voedselsituatie in de ontheemdenkampen van Sar-i-Pul. Daar wonen een geschatte 6.100 families - met gemiddeld vijf leden per gezin - in erbarmelijke omstandigheden. Er is grote nood aan hulp en ondersteuning; ook vanuit hygiënisch oogpunt. Er moet drinkbaar water voorzien worden en beschuttingen worden gemaakt om de mensen door de winter te helpen.